Ökoszorító

Az Ökoszorító kifejezetten gimnazistáknak készülő adapteres sorozatunk, ahol a diákok ismert szakmai partnerek programjain próbálhatnak ki olyan technológiákat és boncolgathatnak olyan dilemmákat, amik a ökoszisztéma fenntartását, és a belső szorongásunk oldását próbálják segíteni.

Nem csak hogy ökológiai lábnyomod nagy, de még az ökocipő is szorít?

A sorozat négy alkalmán különböző szemszögből vizsgáljuk meg a környezeti kihívásokat, és praktikus módszereket mutatunk arra, hogyan tehetünk ezek ellen. Iyen alkalom lesz:

Viszont pontosan tudjuk azt is, mennyire nehéz a tudatosság.

Az embernek nincs minden percben figyelme épp környezettudatosan eljárni, a bűntudat viszont mégis ott lebeg a véletlenül rossz feliratú kukába került a műanyag flakon felett. Épp ezért hívtuk segítségül olyan alkotókat, közéleti szereplőket, akik számára fontos a környezeti tudatosság és saját tapasztalataikon keresztül tudnak beszélni arról is, hogy hogyan lehet ezt valóban beépíteni, mi lehetséges, mi nehéz, és mi az a minimum, amit meg kell lépni.

Akik velünk tartottak a foglalkozásokon:

Turai Barna influencer, a Síkidegvagyok oldal megálmodója, műsorvezető

Lil Frakk rapper, a Sávlekötő műsor műsorvezetője

Papp Éva, ex-Ricsárdgír tag, a zenekar egyik női frontembere, annak létezéséig

Látogass el az Adaptérbe a Bercsényi utca 10. szám alá,

és inspirálódj a neked szánt lehetőségekből, tanulj képzéseinken és programjainkon, majd alkoss és inspirálj másokat is alkotásra a munkáidon keresztül!