A Bercsényi utcában vár Újbuda kreatív technológiai tudásbázisa!

Az ADAPTÉR egy műhelyből, egy professzionális hang- és videóstúdióból, egy digitális élményelemekkel ellátott fogadótérből és egy kreatív projekttérből álló élő, városi laboratórium.

Gondolkoztál már azon, hogy milyen Földön élünk most, és milyenen fogunk 10 év múlva?

Foglalkoztat, hogyan lehet okosabb, zöldebb, takarékosabb a jelenünk és a jövőnk? Klímaválság, környezettudatosság, okos megoldások, energiahatékonyság, körforgásos gazdaság, technológiai tudatosság… – ha te is megoldandó feladatként tekintesz a minket körülvevő társadalmi helyzetekre és állapotokra, nyitott vagy a közös gondolkodásra, és nemcsak beszélnél róla, de ki is próbálnád, akkor az Adaptér számodra egy fontos társ lesz.

Az Adaptér egy olyan tudástár, ami a jelen és jövő kihívásaira készít fel minket. Szükségleteink és az érdeklődésünk mentén inspirál bennünket új ismeretek és képességek megszerzésére, naprakész tudást nyújt a humán és gépi technológiákról. Oktatási programokkal és közös műhelymunkával támogatja az egyéni felelősségünk és lehetőségeink közötti egyensúly megteremtését, a digitális és analóg világ közötti kapcsolat feltérképezésén keresztül.

Az Adaptér azért született, hogy új dolgokat ismerj meg, jövőbiztos képességekre tegyél szert, és izgalmas dolgokat alkoss akár közösségben, akár egyedül.

A témák, amik mentén gondolkodunk a körülöttünk lévő világról

Látogass el az Adaptérbe a Bercsényi utca 10. szám alá,

és inspirálódj a neked szánt lehetőségekből, tanulj képzéseinken és programjainkon, majd alkoss és inspirálj másokat is alkotásra a munkáidon keresztül!

Az Adaptér csapata

Antal Nikolett

KözPont Kft.  ügyvezető – kulturális igazgató

Petrik Alexandra

Adaptér vezető

Kriszt Marcsi

műszaki vezető, programszervező

Novák Emese

vezető asszisztens

Széplaki Nóra

PR, kommunikációs vezető

Lukács Áron

üzletfejlesztési menedzser

Magács Vince

technikus

Bodó Bence

programszervező

Szécsi Noémi

tartalomgyártó

Novák Dorottya

arculati felelős, fotós

Élményelemek az Adaptérben

Az Adaptér inspirációs terében digitális technológiákat használó, installatív art&tech élményelemeket találhasz. Ezek segítségével hozzád is közelebb kerülhet az Adaptér világa és inspirálódhasz a tanulásra és az alkotásra! Ennek érdekében az élményelemek olyan tudások összességéből lettek létrehozva, amilyen tudásokat majd az Adaptérben is megszerezhetsz, sőt, alkalmazhatsz is!

Monolit Interaktív LED Fal Rendszer

A rendszer egy olyan vizuális megoldás, amely lehetővé teszi számodra, hogy érintésre vezérelhető LED falakon rajzolj, typográfiai elemeket alkalmazz és külső tartalmakat jeleníts meg. Az interaktív élmény során tehát akár személyre szabott vizuális tartalmatkészletet is létrehozhatsz.

Generatív Artwork Interaktív Projekt

A projekt során az audiovizuális élménytfolyamatosan változik és egyedi alkotásokat generál. Az alkotásban megjelenő vizuális elemek és hanghatások összhangban vannak egymással, így egy harmonikus és egyben folyamatosan frissülő művészeti élményben részesülhetsz.

Portál

Az élményelem segítségével úgy érezheted, mintha egy portálon keresztül tekinthetenél bele egy másik világba. Az installáció dinamikusan igazodik a te szemszögedhez és mozgásodhoz, biztosítva a hiteles perspektívát és a 3D-s élményt.

Újbuda Dataviz Alkalmazás

Az Újbuda Dataviz egy interaktív adatvizualizációs projekt, amely egy makettre vetített térképen mutatja be Újbuda topográfiáját és úthálózatát. Fizikai interface segítségével, potméterek és gombok használatával változtathatod a megjelenített adatokat és navigálhatsz a különböző adat rétegek között. Az alkalmazás lehetővé teszi a valós idejű és historikus adatok megjelenítését, így könnyedén összehasonlíthatjod az időben történt változásokat. 

Kirakat Installáció

Haladj el az Adaptér kirakata előtt és légy az élményelem inspirátora! A kameránk által rögzített képek feldolgozásra kerülnek slit-scan videóeffekt segítségével, ami egyedi időbeli ábrázolást eredményez. Az installáció így egy folyamatosan változó, érdekes és interaktív művészeti élményt nyújt az arra járóknak.

Pac-Man Installáció

A Pac-Man Installáció egy interaktív élmény, amelyben a saját szád mozgatásával vezérelheted a híres Pac-Man figurát egy módosított verziójú játékban. A kamera segítségével az arcdetekció és a száj mozgásának érzékelése révén valóban aktívan bekapcsolódhatsz a játékba.

Nézz szét az Adaptérben!