XRBudapest: Apple Vision Pro kipróbálás és szakértői kibeszélés

Az AR&VR, de az IT szektorban is már 1 éve mindenki az Apple Vision Pro-ról beszél. Bár már egy ideje elérhető és megvásárolható, még viszonylag kevésbé hozzáférhető a lehetséges felhasználók és az érdeklődők számára, miközben azért már itthon is egyre többen kísérleteznek az Apple termékével. A következő meetupon meghallgathatjuk több itthoni szakember tapasztalatát, emellett pedig látogatóink is kipróbálhatják a helyszínen az eszközöket.

◆ 18:15 – kapunyitás
◆ 18:30 – Apple Vision Pro kipróbálás (előzetes regisztrációval, érkezési sorrendben, egyszerre több eszközön, de limitált kapacitással)
◆ 19:15 – Előadások és kerekasztalbeszélgetés tapasztalt hazai szakértőkkel
– Shapr3D és az Apple Vision Pro – Csanády István előadása
– VisionDevCamp: Szilíciumvölgy legnagyobb AVP hackathonja – Szász Barna rövid beszámolója
– kerekasztal kiegészülve Bakk Ágnes Karolina (MOME IK & Random Error Studio) és Szabó András (Code and Soda & Random Error Studio) részvételével

Az előadások után további lehetőség lesz – kapacitás szerint – az AVP-k kipróbálására.

☑️ A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

—————————————————————————————————
Részletes program:

🔹 Shapr3D és az Apple Vision Pro (Csanády István CEO, Shapr3D)

A Shapr3D egy 3D-s tervezőeszköz tervezési, mérnöki és gyártási szakembereknek. 2016-ban indult, és hamar az iPad egyik zászlóshajó appja lett, többször emelték ki a hivatalos Apple Keynote-okban. Azóta bővült a támogatás Windows, macOS és legújabban a VisionOS rendszerekre. A VisionOS termékük az élő és távoli együttműködésre összpontosít vállalati tervezőcsapatok számára. A CEO Csanády István bemutatja, hogyan építették fel a Vision Pro termékünket, annak felhasználási eseteit, ügyfél munkafolyamatait, valamint hosszú távú víziójukat az új platformra vonatkozóan.

https://telex.hu/…/shapr3d-apple-vision-pro-3d-modellezes

🔹 VisionDevCamp: Szilíciumvölgy legnagyobb Vision Pro hackathonja (Szász Barna, Stanford AR)

Az iPhone 2007-es megjelenésekor indult az első devcamp, hogy kitalálják, mire is kéne használni. Ezekből a DevCampekből nőtte ki magát több sikeres startup, mint Jack Dorsey (ex-Twitter) Square appja, az Apple TestFlight alkalmazása vagy a GetAround autómegosztó. Szász Barna részt vett az első VisionDevCamp-en Santa Clara-ban, ahol kb. 60 Vision Pro-val egy szobában 120 fejlesztővel 36 különböző AVP alkalmazást fejlesztettek egy hétvége alatt. Barna csapata elnyerte a Best Storytelling díjat, rövid beszámolójában a hackathon bemutatásán túl a Vision Pro történetmesélési lehetőségeiről és limitációról fog beszélni.

🔹 Kerekasztal: Mire és kinek jó egy 1.5 millió forintos headset? Megváltja vagy megakasztja az AR&VR ipart?

Bakk Ágnes Karolina (MOME IK & Random Error Studio) vezetésével és Szabó András (Code and Soda & Random Error Studio) csatlakozásával, Csanády István és Szász Barna részvételével.
Bakk Ágnes Karolina PhD: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Innováció Központ, Immerzió és Interakció Hub, vezető kutató
Szabó András: a Code and Soda és a Random Error Studio alapítója
Szász Barna: a Stanford XR oktatója, szabadúszó rendező
Csanády István bio: Founder and CEO of Shapr3D.

  • Dátum : 2024.05.23
  • Időpont : 18:15 - 21:00 (Europe/Budapest)
  • Helyszín : Adaptér