Válságaink / Új szerepek és családalapítás

Mind kerülünk válságokba. Sőt, valójában mind folyamatosan válságokban vagyunk. Úgy is mondhatnánk, hogy ezek azok a helyzetek, amik előre lendítenek minket a fejlődés útján.

Egy kisbaba érkezése, legyen bármilyen örömteli, egyben krízishelyzet is. A szülővé válás az életünk minden területére hatással van: a párkapcsolatunk dinamikájára, a baráti, családi kapcsolatainkra, a testünkre, az önképünkre, de még az alapszükségleteink kielégítésére is. Hogyan alakíthatjuk ki közösen az új életünket úgy, hogy abban mindannyian kiegyensúlyozottak maradhassunk?
Miként férnek meg más szerepek, tervek az anyaság-apaság mellett? Lesz-e egyáltalán erőm bármi mással foglalkozni? Hogy kezeljem a közösségi médiából rám ömlő, sokszor nyomasztó és elbizonytalanító információáradatot és a mesterkélt szülőképeket? Mire van nekem szükségem, hogy anyaként, apaként is a legtöbbet tudjam nyújtani? Ki vagyok én ez után a mindent felforgató változás után, amire képtelenség tökéletesen felkészülni? Szégyenkeznem kell, ha olykor magányosnak vagy türelmetlennek érzem magam a legszeretettebbek mellett?
Keressük együtt az ösvényeket és lehetséges válaszokat december 7-én!

Tesszük mindezt két pszichológus és egy médiaművész segítségével. Így amit a program első felében pszichológiával kielemzünk, azt a következő órában adatvizualizációs technológiával vizsgáljuk meg újra, hogy jobban rálássunk az átbeszélt helyzetekre. És mindezek után megnézzük, mit tehet az, aki épp válságba került, azaz merre van az a bizonyos előre.

Akik részt vesznek:
Sarkadi Bálint, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szexológus tanácsadó
Scheller Virág, pszichológus, képzésben lévő család és párterapeuta, sématerápiás konzultáns
Sipos Melinda, alkotó, adatvizualizáció kutató
Aki kérdez: Széplaki Nóra az Adaptér csapatból

  • Dátum : 2023.12.07
  • Időpont : 18:00 - 21:00 (UTC+1)
  • Helyszín : Adaptér