Sémáink | Szerelem vagy sémakémia? Párválasztás a maladaptív minták fogságában

Megvan a romantikus filmekből az a jelenet, mikor ketten futnak egymás felé szakadó esőben a hídon? Na, ha ilyen történne veled, inkább fordulj meg és fuss a másik irányba!

Mert bizony a hatalmas érzések, a mindent felülíró szerelem, a “tudom, hogy fáj, de hát szeretem” mögött általában ott lappang az a bizonyos sémakémia. A nagy vallomások sokszor a belső gyermek megszólalásai, az újra és újra felmerülő, szinte kikerülhetetlen kapcsolati problémák pedig a maladaptív sémáink rendszeres megjelenései.
És persze ettől még létezik igaz szerelem, sőt a sémakémia sem maga a megtestesült gonosz. De nem árt tudnunk, hogy mit és miért csinálunk, és hogyan tudunk egy ilyen kezdetben imbolygó lábakon álló kapcsolatot igazán erőssé formálni.

Ezen az alkalmon tehát arra a kérdésre keressük a választ, hogy hogyan befolyásol minket a párválasztásban az az átkozott sémakémia? És mit tehetünk, ha már így alakult.

December 11-én Scheller Virág sématerápiás konzultánssal, Sarkadi Bálint klinikai szakpszichológussal, Széplaki Nóra beszélgetésvezetővel, és az Adaptér kifejezetten erre az alkalomra fejlesztett pszichológiai adatvizualizációs technológiájával valóban minden irányból megvizsgáljuk azt a bizonyos sémakémiát.

  • Dátum : 2024.12.11
  • Időpont : 18:00 - 20:30 (Europe/Budapest)
  • Helyszín : Adaptér