Sémáink | Bizalmatlanság és Érzelmi gátoltság

Hallottál már azokról a bizonyos maladaptív sémákról? Tudod, ezekről a komisz, önkéntelen viselkedésmintákról, ezekről a gyermekkorból eredő automatikus reflexekről, amik benned vannak, és kitartóan végigkísérnek az életben. Ezek a te legáltalánosabb reakcióid, a legösztönösebb működésed. Mikor anyukád hangját hallod a saját szádból, vagy mosolyogva sétálsz bele újra abba a gödörbe, amiből a barátaid legutóbb épp csak ki tudtak rángatni.

Ezek a berögzült viselkedésminták gyerekkori traumák leképződései, nehezen kontrollálható reakciók. Mindannyiunkban ott vannak, de ha nem vesszük elő, tesszük górcső alá és tudatosítjuk őket magunkban, akkor úgy irányítanak minket, hogy azt szinte észre sem vesszük.

Miért nem tudsz valóban megbízni az emberekben?
Félsz kimutatni az érzéseidet?
Újra és újra bántalmazást szenvedsz el a kapcsolataidban?

Október 16-án Scheller Virág sématerápiás konzultánssal, Sarkadi Bálint klinikai szakpszichológussal, Széplaki Nóra kommunikációs szakemberrel, a Sémáink házigazdájával, és az Adaptér kifejezetten erre az alkalomra fejlesztett pszichológiai adatvizualizációs technológiájával valóban minden irányból megvizsgáljuk a bizalmatlanság és az érzelmi gátoltság maladaptív sémáit. 

  • Dátum : 2024.10.16
  • Időpont : 18:00 - 20:30 (Europe/Budapest)
  • Helyszín : Adaptér