A közművelődés valósága Budapesten – Külön, de mégis együtt konferencia

A közművelődés sajátos jelensége Kelet-Közép-Európának. Magyarországon a művelődéshez való hozzájutás, a kulturális fejlődés a legmagasabb szinten, az Alaptörvényben rögzített alapjog. Bár ez a fogalom Európa nagyobb részén ismeretlen, mégis a közművelődés eszközrendszerére és céljaira ismerhetünk rá egy fiatal, dinamikus gazdasági területen, a kultúraalapú városfejlesztés esetében.
Egy művelődési ház és egy felkapott közösségi, kulturális helyszín között jelentős a távolság, működésük sokszor párhuzamos, holott összefogásuk, tudásmegosztásuk akár kézenfekvő is lehetne.
“A közművelődés valósága Budapesten – Külön, de mégis együtt” konferencia ezért olyan jógyakorlatokat, sikertörténeteket mutat be, amelyek ösztönösen is a közművelődés klasszikus értékei, módszerei mentén szerveződnek. A konferencia fórumain arra keressük a válaszokat, hogyha ilyen sok a közös bennünk, miért húzódik mégis szakadék a közművelődés és a civil, önkéntes szektor között. Hol vannak a szemléletbeli, társadalmi megítélésből fakadó vagy éppen kulturális különbségek? Konferenciánk célja megmutatni néhányat azokból a találkozási pontokból, ahol a közművelődés összeér az urbanisztikával, a művészetmenedzsmenttel, az önkéntességen és bevonáson alapuló közösségépítéssel.

A program ingyenes, regisztráció ajánlott az alábbi linken.


FB esemény: https://www.facebook.com/events/796354695185161
szervező: KözPont Újbudai Kulturális Nonprofit Kft.
A program az NKA támogatásával valósul meg.

  • Dátum : 2024.04.23 - 2024.04.24
  • Időpont : 10:00 - 16:00 (UTC+1)
  • Helyszín : Adaptér