A jövő kertészei

Napközis tábor 8–14 éveseknek Újbudán

Tanulj és alkoss az Adaptér nyári napközis táboraiban!

A táborra való jelentkezéskor választani lehet két külön csoport közül, míg az egyik csapat hidropóniás asztali növénytermesztőt épít, addig a másik csapat dokumentumfilmet forgat erről, illetve a növénytermesztés lehetőségeiről. Így mindkét csoport változatos és kreatív tevékenységben vehet részt.

A kertészeti tábor résztvevői lehetőséget kapnak egy saját, asztali hidropón rendszer elkészítésére. 
A modern, beltéri minikertben 12 db növényt lehet egyszerre növeszteni, legyen ez fűszernövény, saláta, vagy akár eper, de dísznövények számára is ideális. Minimális gondozást igényel, saját fényforrása van, időnként a vízet kell újratölteni, és a tábor résztvevők az első növénytermesztési ciklusra elég tápoldattal indulhatnak neki az otthoni növénytermesztésnek. A mikrokert elfér egy polcon vagy akár asztal sarkán.

A hidropónia egy talajmentes, vízkeringtetéses növénytermesztési módszer. Általában mesterséges megvilágítással van kiegészítve, aminek köszönhetően főleg beltéren alkalmazzák. Ennek során a növények gyorsabban tudnak nőni, miközben kevesebb vízre van szükségük, így sokkal hatékonyabb mint a hagyományos növénytermesztés és kevesebb helyet igényel. A hidropónia egy megoldás lehet a jövőbeli élelmiszer-hiányra. 

  • Dátum : 2024.07.01 - 2024.07.05
  • Időpont : 08:30 - 16:30 (Europe/Budapest)
  • Helyszín : Adaptér