Tanulj és alkoss az Adaptér nyári napközis táboraiban!

A táborra való jelentkezéskor választani lehet két külön csoport közül, míg az egyik csapat hidropóniás asztali növénytermesztőt épít, addig a másik csapat dokumentumfilmet forgat erről, illetve a növénytermesztés lehetőségeiről. Így mindkét csoport változatos és kreatív tevékenységben vehet részt.

A jövő kertészei

Napközis tábor 10–14 éveseknek

Kíváncsi vagy, hogyan fogunk növényeket termeszteni a nem is olyan távoli jövőben? Akkor ismerkedj meg a hidropón módszerrel, és készítsd el a saját kiskertedet! A földet nem igénylő hidropón kertecske segítségével a saját szobádban nevelhetsz egészséges gyümölcsöket, zöldségeket vagy virágos növényeket hosszú időn keresztül.

Dokumentumfilm készítő tábor

Napközis tábor 10–14 éveseknek

Ismerd meg és sajátítsd el a dokumentumfilm-készítés alapjait az ötlet kitalálásától a forgatókönyv megírásán át egészen az utómunkákig, mint amilyen a vágás, a szerkesztés, a hang- és fényjavítás. Légy a saját filmed rendezője!

Bővebben

A kertészeti tábor résztvevői lehetőséget kapnak egy saját, asztali hidropón rendszer elkészítésére. A modern, beltéri minikertben 12 db növényt lehet egyszerre növeszteni, legyen ez fűszernövény, saláta, vagy akár eper, de dísznövények számára is ideális. Minimális gondozást igényel, saját fényforrása van, időnként a vízet kell újratölteni, és a tábor résztvevők az első növénytermesztési ciklusra elég tápoldattal indulhatnak neki az otthoni növénytermesztésnek. A mikrokert elfér egy polcon vagy akár asztal sarkán.

A hidropónia egy talajmentes, vízkeringtetéses növénytermesztési módszer. Általában mesterséges megvilágítással van kiegészítve, aminek köszönhetően főleg beltéren alkalmazzák. Ennek során a növények gyorsabban tudnak nőni, miközben kevesebb vízre van szükségük, így sokkal hatékonyabb mint a hagyományos növénytermesztés és kevesebb helyet igényel. A hidropónia egy megoldás lehet a jövőbeli élelmiszer-hiányra. 

A filmkészítő csoport megismerkedhet a dokumentumfilm készítés világával, annak teljes felépítésével. Az első ötletelési, forgatókönyvírási fázistól indulunk, hogy a hét végére egy teljes értékű rövid dokumentumfilm készüljön a növénytermesztésről.
A résztvevők közös ötletéből alakul ki a téma feldolgozása, tanulnak a kamera kezelésről, mikor vágóképeket készítenek a filmhez, az interjúkészítés rejtelmeibe is beleláthatnak, de az utómunka teljes folyamatába is betekintést nyerhetnek. Ezen a héten megtanulják mind a szellemi, mind a technikai munka részét annak, ami ahhoz szükséges, hogy a semmiből egy bemutatható rövidfilm készüljön egy fontos témáról.

Pontos feladatok, amiket érintünk a hét alatt:

  • Ötlet kialakítása
  • Forgatókönyvírás
  • Operatőri munka
  • Hangtechnikusi munka
  • Riporteri munka, interjúk készítése
  • Vágási utómunka
  • Fényelési utómunka

Az Adaptérről

Az Adaptér egy olyan közösségi tudásbázis és képzési központ Újbudán, ahol a résztvevők inspirálódhatnak, tanulhatnak és alkothatnak egyaránt. Programjaink folyamatosan igazodnak a résztvevők igényeihez, és lehetőséget teremtenek az új ötletek megvalósítására és gyakorlati tapasztalatok szerzésére.

Nemcsak a kreativitást és az alkotást, hanem az oktatást is fontosnak tartjuk. Az Adaptér új korszak tudástára, ami a jelen és jövő kihívásaira készít fel minden résztvevőt. Naprakész tudást nyújtunk mind a humán, mind a gépi technológiák terén, és lehetőséget biztosítunk az egyéni érdeklődésnek megfelelő közösséghez tartozásra.

Árak

A tábor díja 65 000 Ft, ami tartalmazza a napközbeni egészséges nasikat, az ebédet, illetve a szakmai és szabadidős programokat is. A hidropón növénytermesztőt készítők pedig haza vihetik magukkal a hét során megvalósított ültető edényüket is.

Jelentkezés menete

Az alább található form kitöltésével és a visszaigazoló emailben található jelentkezési lap aláírásával.

Tudnivalók és részvételi feltételek

2024. július 1-5., hétfőtől péntekig 8:30-16:30 között.

Az Adaptér kreatív technológiai tudásbázisban (1111 Budapest, Bercsényi utca 10.), az Adaptér Műhelyben (1111 Budapest, Lágymányosi utca 5.), illetve külső helyszíneken a különböző tematikus programokhoz kapcsolódóan.

Az Enter Bárban, 20 méterre az Adaptértől, ahol a gyerekek a speciális étkezési igényeik mentén kapnak egészséges, meleg ételt.

Semmilyen előképzettségre sincs szükség, minden gyermek jöhet bátran!

A jelentkezési űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, a foglalást pedig az előleg befizetésével lehet véglegesíteni, ami 32 500 Ft, a tábordíj fele.

A tábor díja 65 000 Ft, ami tartalmazza a napi ebédet, egészséges nassolnivalókat, valamint a szakmai és szabadidős programok költségeit.

A jelentkezés a 32 500 Ft-os előleg befizetésével válik érvényessé, amihez a szükséges információkat emailben küldjük el a jelentkezési űrlap kitöltése után. Utaláskor a gyermek nevét és az “Adaptér tábor” kifejezést kell feltüntetni, hogy azonosítani tudjuk a befizetést. Az előleg beérkezése után a Központ Újbudai Kulturális Nonprofit Kft. pénzügyi teljesítést nem igénylő elektronikus számlát állít ki a befizetett összegről. A fennmaradó 32 500 Ft-ról a tábor előtt, várhatóan június elején állítjuk ki a 2. végszámlát. A részvételi díj befizetése 2024. június 15-ig a táborban való részvétel előfeltétele. Amennyiben a választott tábor megtartására nem kerül sor, a befizetéseket természetesen visszatérítjük.

Testvérkedvezményt idén nem tudunk biztosítani. Helyette olyan gyerekeket is táboroztatunk, akik a tábordíj elengedése nélkül nem tudnának részt venni a programban, így viszont velünk filmezhetnek vagy kertészkedhetnek. Részletfizetésre viszont van lehetőség: a tábordíjat két részletben lehet fizetni, amiből az elsőt (32.500 Ft) a jelentkezéskor fizeti a jelentkező, a másodikat (szintén 32.500 Ft) pedig június 15-ig várjuk.

A tábordíjat két részletben lehet majd fizetni. Az első részletet (32.500 Ft) a jelentkezéskor a foglalás véglegesítése érdekében, a másodikat (szintén 32.500 Ft) pedig június 15-ig várjuk. A fizetésre két módon van lehetőség: utalással, amihez a szükséges adatokat emailben küldjük, vagy az online felületünkön bankkártyás fizetés útján. Az előleg beérkezése után elektronikus számlát állítunk ki a befizetett összegről, a fennmaradó összegről pedig a tábor előtt, várhatóan június elején küldjük az elektronikus számlát.

A tábor során lézervágóval és 3D nyomtatóval dolgozunk, amiket a tábortartók fognak kezelni. Ha pedig szükséges, akkor kéziszerszámokat ragadunk, amik minden esetben a tábortartók felügyelete alatt kerülnek használatra.

Természetesen senkit sem kötelezünk arra, hogy maradjon, ha bármi okból nem érzi jól magát, de visszatérítést nem tudunk biztosítani. Reméljük, hogy az első napokban elnyerjük a gyermek tetszését, és szívesen játszik és tanul velünk a tábor végéig.

Amennyiben a tábor ideje alatt a gyermek megbetegszik, a szülő köteles a gyermek állapotáról a tábor képviselőjét haladéktalanul értesíteni, és a gyermeket a táborba – annak teljes gyógyulásáig, melyet orvos igazol – nem hozhatja.

Amennyiben a táborvezető a gyermek megbetegedését észleli, haladéktalanul értesíti a Szülőt, aki gyermekét a táborból a legrövidebb időn belül köteles hazavinni.

Amennyiben a gyermek a  magatartásával akadályozza a tábort, nem tartja be a Házirendet, akkor a táborból kizárható és ebben az esetben a tábor díját nem térítjük vissza.

Ha jelentkeztetek a táborba, de utolsó pillanatban közbejött valami, akkor azt minél előbb jelezzétek, ugyanis a június 15-ig történő lemondás esetén a jelentkezőknek csak a tábordíj felét kell kifizetni (ami a már befizetett előleg). Június 15. után viszont már minden lemondás esetén elkérjük a teljes összeget.

Amennyiben a jelentkezésről nem kapsz egy héten belül visszaigazolást, vagy kérdésed akadna, keress meg minket az adapter@ujbudakozpont.hu email címen!

Tábortartók

Bodó Bence

Az Adaptér programszervezője, a Dokumentumfilm készítő tábor foglalkozás tartója

Kulturális területen dolgozok 2017 óta, először, mint újságíró majd, mint programszervező és zenei menedzser.

Folyamatosan készítettem műsorokat, főként zenei témában, ahol gyártásvezetőként és műsorvezetőként is jelen voltam. A műsorkészítésben és a programok szervezésében is főként a dramaturgiai felépítése érdekel.

Hogy hogyan lehet olyan struktúrát írni, ami a nézőket érdeklődéssel tölti el, az első perctől az utolsóig megtartja a figyelmet. A táborban résztvevő gyerekeknek is a részletekre való odafigyelést szeretném átadni.

Farkas Dorka

Az Adaptér kommunikációs munkatársa

Többek között én írom a szövegeket, amiket az Adaptér különböző felületein olvashattok. A szövegíró tevékenységeim emellett kiterjednek újságírásra, valamint színházi szövegek fejlesztésére. Angliában végeztem el a pszichológiai tanulmányaimat, majd pár éve hazaköltöztem, és elvégeztem egy színházcsináló képzést a Freeszfe Egyesületben. Jelenleg saját előadásokat hozok létre, ahol a közös és szabad alkotásra helyezzük a hangsúlyt. Ilyen szemlélettel állok hozzá a gyerekekkel való foglalkozásokhoz is: célom, hogy minél inkább felszabaduljanak és fogékonyak legyenek a sok újdonságra, amit majd együtt megtanulunk.

Kriszt Marcsi

 Az Adaptér műszaki vezetője, a Jövő kertészei tábor foglalkozás tartója

Fő fókuszom a műszaki feladatok mellett a workshopok tartása, játékok, tárgyak tervezése és az Adaptér műhely elindítása.  A munka mellett a MOME mesterszakos formatervező hallgatója vagyok. Első tábor tartási tapasztalatait 3 hetes angliai gyerektáborok vezetésével szereztem, amit itthon általános iskolásoknak tartott sporttáborokban illetve gyermekversenyeken folytattam. Extrovertáltnak mondanám magam, bármilyen korosztállyal megtalálom a közös hangot. A táborban a műhelyben való alkotást irányítom majd.

Szécsi Noémi

Videókészítő, a Dokumentumfilm készítő tábor vezetője

Az Adaptér videós tartalmaiért vagyok felelős. 11 évesen egy nyári táborban talákoztam először a fotózással és ott döntöttem el, hogy ezzel fogok foglalkozni. Azóta már táboroztatóként is sokszor visszatértem különböző korosztályú táborokba és sok fotós workshoppal a hátam mögött már magabiztosan állíthatom, hogy élménydús és szórakoztató hét vár a résztvevőkre. Fontos számomra, hogy mindenkinek legyen feladata az alkotás során és és legfőképpen, hogy élvezzék a gyerekek a folyamatot. Sokak szerint vicces vagyok.

Szűcs Imre

Az Adaptér műhelyvezetője, A jövő kertészei tábor foglalkozás tartója

Feladataim között van a különböző workshopok lebonyolítása.A hétköznapokban MOME mesterszakos építész hallgatója vagyok. 

2019 óta tartok különböző design tematikájú foglalkozásokat és táborokat alsó tagozatosoktól kezdve gimnazistákon át a felnőttekig. A műhelyes csapat tagjaként fogom segíteni mind az elméleti, mind a gyakorlati kérdésekben.

Zétényi Lina

A tábor foglalkozás tartója

A Sociomapping kurzus foglalkozásvezetője vagyok az Adaptérben. Drámapedagógusként dolgozom, főként, mint színjátszócsoport vezető, drámatanár. Gyerekkorom óta táborozom, és a nyaram jelentős részét is táborokban töltöm.

A táborokban a legjobban az önfeledt hangulatot szeretem, és azt, amikor pár nap alatt a korábban ismeretlen gyerekekből egy csapat válik. Remélem ez az Adaptér táborában sem lesz másként.

Jelentkezés

Adaptér_ Nyári tábor 2024

Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a jelentkezéssel hozzájárul ahhoz, hogy a tábor ideje alatt gyermekéről nem kereskedelmi céllal kép- és hangfelvétel készülhessen, és azokat a KözPont Újbudai Kulturális Nonprofit Kft., különösen az Adaptér médiafelületein szabadon, külön térítés nélkül felhasználhassa. A Dokumentumfilm készítő tábor alatt forgatott dokumentumfilmben mind a Jövő kertészei táborban, mind a Dokumentumfilm készítő táborban résztvevő gyerekek szerepelni, látszódni fognak. Szeretnénk felhívni a jelentkezők figyelmét arra, hogy az elkészült dokumentumfilm, vagy annak valamely részlete a KözPont Újbudai Kulturális Nonprofit Kft. médiafelületein, így különösen az Adaptér médiafelületein (Facebook, Instagram, stb.) felhasználásra, feltöltésre kerülhet a tábor és a helyszín promotálása céljából, így a kép- és hangfelvétel készítéséhez és felhasználásához történő hozzájárulás a táborra történő jelentkezéssel elfogadottnak tekintendő. Az elkészült dokumentumfilmet a résztvevők kérésére kiadjuk.

A táborban való részvétel további feltétele a hiánytalanul kitöltött és aláírt, a gyermek egészségügyi állapotáról szóló egészségügyi nyilatkozat.

A jelentkezési lap aláírásával kijelentem, hogy minden szükséges információt átadtam beíratott gyermekemről.